ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εξερευνήστε τις υπέροχες παραλίες και ακτές του Βορείου Αιγαίου με τα σκάφη της Northaegeansailing.

Αναχώρηση: Check-in στις 10:00
Επιστροφή: Check-out στις 18:00
Επιβάτες: 8 μέγιστο
Τοποθεσία αναχώρησης: Λιμάνι Λατούρα
***Δυνατή η επιβίβαση σε άλλο σημείο, μετά από συνεννόηση***

Καβάλα

Το «Μonte Carlo της Ελλάδος», είναι χαρακτηρισμός που αποκαλύπτει την ομορφιά και την αξία της. Μία ιστορική, όμορφη, αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από τη θάλασσα πόλη.

Θάσος

Το βορειότερο νησί του Αιγαίου είναι ένα σμαραγδένιο νησί, με καθαρές αμμώδεις παραλίες, βουνά, ζεστή φιλοξενία και καλό φαγητό. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας βρήκε καταφύγιο στη Θάσο μετά την απαγωγή της Ευρώπης.

Σαμοθράκη

Η ιδιαιτερότητα του νησιού οφείλεται στην άγρια παρθένα φύση με τα απότομα βουνά, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα δάση με πλατάνια, πεύκα, καστανιέςκέδρους και άλλα δέντρα, τις πηγές, τους καταρράκτες, τις μικρές λίμνες κατά μήκος των ρεμάτων στις πλαγιές του βουνού – οι ντόπιοι τις ονομάζουν «βάθρες» – και τις παραλίες. Τα πλατανοδάση κατεβαίνουν ως τις παραλίες της Σαμοθράκης και σχεδόν φτάνουν στην θάλασσα.

Λημνος

Η Λήμνος είναι ένα όμορφο νησί με ιδιαίτερη γεωμορφολογία που οφείλεται στην έκρηξη αρχαίου ηφαιστείου. Φημίζεται για τα υπέροχα τοπία της και ενδείκνυται για ξεκούραστες διακοπές κοντά στη φύση. Στη Λήμνο θα βρεις χρυσαφένιες παραλίες, όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, βιότοπους, αλμυρές λίμνες, σπηλιές, βράχους με εντυπωσιακούς σχηματισμούς, αλλά και αμμόλοφους που θυμίζουν έρημο! Αν αγαπάς την πεζοπορία, τότε η Λήμνος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα.

Παρόλο που η ξεχωριστή φύση της Λήμνου και η χαλαρή ατμόσφαιρα της είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση, το νησί προσφέρει και πολλές επιλογές για διασκέδαση και νυχτερινή ζωή. Τα περισσότερα μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια βρίσκονται στην πρωτεύουσα, τη Μύρινα, αλλά θα βρεις πολλά ωραία ταβερνάκια, beach bar και καφετέριες σε όλο το νησί. 

Άγιος Ευστράτιος

Ο Άγιος Ευστράτιος βρίσκεται ανάμεσα στη Λέσβο και τη Σκύρο και είναι ένα αρκετά απομονωμένο νησί, ό,τι πρέπει για ξέγνοιαστες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία. Περισσότερο γνωστός ως τόπος εξορίας κατά τον περασμένο αιώνα, ο Άη Στράτης διαθέτει άγρια φυσική ομορφιά και υπέροχες παρθένες παραλίες. Το νησί και η παράκτια θαλάσσια ζώνη του ανήκουν στους προστατευόμενους βιοτόπους του δικτύου Natura 2000, ενώ υπάρχει και αυτοφυές δάσος βελανιδιάς που εναλλάσσεται με τοπία που θυμίζουν Κυκλάδες. Ακολούθησε τους αργούς ρυθμούς του νησιού, εξερεύνησε το περπατώντας, απόλαυσε τα μαγευτικά τοπία και τη θέα στο Αιγαίο, δοκίμασε τις τοπικές νοστιμιές και αφέσου στην ηρεμία που προσφέρει ο Αη Στράτης!