ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απολαύστε την ιστιοπλοΐα στα νησιά των Σποράδων. Σε όλη την ανατολική ακτή της ηπειρωτικής χώρας υπάρχει η ομάδα των Νήσων Σποράδες. Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Κυρά-Παναγία, η Περιστέρα και η Σκύρος προσφέρουν όμορφες αμμώδεις παραλίες, καταπράσινους λόφους και ήπιες καιρικές συνθήκες. Η Σκιάθος, η πιο διάσημη μεταξύ τους, είναι προσβάσιμη με αεροπλάνο, που συνδέεται με πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια και όλα τα νησιά είναι εύκολα προσβάσιμα με πλοίο.

Μπορείτε να νοικιάσετε το σκάφος στη Σκιάθο και να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από εκεί. Σε αυτήν την περιοχή θα απολαύσετε μια όμορφη διαδρομή με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και σύντομα περάσματα μεταξύ των νησιών. Προτεινόμενο δρομολόγιο για ναύλωση μίας εβδομάδας από τη Σκιάθο: Σκιάθος, Αλόννησος, Πελαγονήσι, Σκύρος, Σκόπελος, Σκιάθος ή Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Κυρα-Παναγιά, Ζαγορά, Κουκουναριές, Σκιάθος.

Αλόννησος

Μαζί με τα νησάκια που την «περιτριγυρίζουν», δημιουργούν το μεγαλύτερο Θαλάσσιο Πάρκο της Ευρώπης και έναν από τους τελευταίους οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου.

Κυρά-Παναγιά

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τα ακατοίκητα νησιά του θαλάσσιου πάρκου. Με φυσικό λιμάνι, σπηλιά, μοναστήρι του 1.100 μΧ. αλλά και αρχαία ιστορία. Ένας επίγειος παράδεισος.

Σκιάθος

Το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, συνδυάζει μαγευτικές παραλίες, πολιτιστική ιστορία και έντονη νυχτερινή ζωή.

Σκύρος

Το νοτιότερο και μεγαλύτερο νησί των Σποράδων. Πανέμορφη χώρα, καταπράσινες πλαγιές που καταλήγουν σε πεντακάθαρες παραλίες. Και στο φαγητό δεν πάει πίσω…

Σκόπελος

Καταπράσινη σε γαλάζιο φόντο, εντυπωσιάζει με τον πλούτο της φύσης της. Παραδοσιακοί οικισμοί, λευκές και πολύχρωμες βοτσαλωτές παραλίες αλλά και αμμουδιές.