Χαλκιδική​

Εξερευνήστε τα νερά της Χαλκιδικής
με την απόλυτη εμπειρία ενός ιστιοπλοϊκού

Διάπορος

Ο Διάπορος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στη Χαλκιδική, βόρεια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του δακτυλίου της Κασσάνδρας, μιας από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής. Διαθέτει όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και άμμο καθιστώντας τον ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αγαπημένος προορισμός τουρισμού, καθώς διαθέτει πληθώρα επιλογών για τους επισκέπτες για φαγητό, ποτό και θαλάσσια σπορ. Τέλος, ο Διάπορος διαθέτει μία πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, καθιστώντας τον έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Καβουρότρυπες

Οι Καβουρότρυπες είναι ένα σπήλαιο στη Χαλκιδική, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Περιστέρι στην Κασσάνδρα. Αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς σχηματισμούς της περιοχής και αποτελούν προορισμό για επισκέψεις από τους τουρίστες. Η ιδιαίτερη μορφολογία τους , οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί σπηλαιοθερμών, οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. που μαγνητίζει το μάτι του επισκέπτη και τον καθιστά ένα must see προορισμό.

Γαλάζια νερά

Τα Γαλάζια Νερά είναι ένας τεράστιος φυσικός κόλπος με μήκος που ξεπερνάει τα 700 μέτρα. Διαθέτει πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά που μαγνητίζουν το βλέμμα και μαγεύουν τους επισκέπτες. Η υπέροχη παραλία των Γαλάζιων Νερών είναι ένας προορισμός που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάποιος εφόσον έχει την ευκαιρία.

Ουρανούπολη

Η Ουρανούπολη είναι ένας γραφικός παράκτιος οικισμός στη Χαλκιδική που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Σιθωνίας και αποτελεί το τελευταίο χωριό πριν φτάσει κανείς στο Άγιο Όρος. Περιβάλλεται από τη γαλάζια θάλασσα και το φυσικό τοπίο της περιοχής ενώ στο χωριό υπάρχουν όλα τα είδη των μαγαζιών που καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τέλος, για τους λάτρεις της φύσης, η Ουρανούπολη προσφέρει επίσης ευκαιρίες για πεζοπορία και εξερεύνηση του περιβάλλοντος φυσικού τοπίου, με μονοπάτια που οδηγούν σε όμορφα τοπία και θέατρα.

Αμμουλιανή

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί στον κόλπο του Αγίου Όρους. Μία όαση στην αγκαλιά της Χαλκιδικής με κατάλευκη άμμο και καταγάλανα νερά.

Συκιά

Η Συκιά είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στη Χαλκιδική, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του δασώδους όρους Κανδήλας. Είναι γνωστή για τις ομορφιές της φύσης και τις καταγάλανες παραλίες της. Η παραλία της Συκιάς είναι γνωστή για τη λεπτή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, με πευκόφυτους λόφους που φτάνουν μέχρι την παραλία προσφέροντας σκιά και φυσική ομορφιά.

Καλαμίτσι

Το Καλαμίτσι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στη Χαλκιδική, που βρίσκεται κοντά στον Όρμο Ποσειδίου. Είναι γνωστός για την ειδυλλιακή παραλία του και τα καταγάλανα νερά του. Η παραλία του Καλαμίτσι είναι μία από τις ομορφότερες της περιοχής, με λεπτή άμμο και καθαρά νερά. Ο οικισμός προσελκύει κυρίως επισκέπτες που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας.

Πόρτο Κουφό

Το Πόρτο Κουφό είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στη Χαλκιδική τοποθετημένος στο δυτικό τμήμα του δακτυλίου της Κασσάνδρας. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της περιοχής, γνωστός για τις καταγάλανες παραλίες του και τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Η παραλία του Πόρτο Κουφού είναι εκτεταμένη, με λεπτή άμμο και δέντρα που φτάνουν μέχρι το περιθώριο της ακτής, προσφέροντας φυσικό σκιάστρο στους επισκέπτες της. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε κρυστάλλινα νερά και να χαλαρώσουν κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Πόρτο Καρράς

Το Πόρτο Καρράς αποτελεί έναν παραθαλάσσιο οικισμό στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, στο βόρειο τμήμα της Κασσάνδρας. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τις καταγάλανες παραλίες του και τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του θέρετρου Porto Carras Grand Resort. Αποτελείται από μία σειρά κολπίσκων, 25 στο σύνολο, καθώς και μία δαντελωτή ακτογραμμή με μήκος περίπου 9χμ. Η περιοχή είναι ένα μικρό θαύμα φυσικής ομορφιάς. Αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερά και έντονη βλάστηση που φθάνει πολύ κοντά στη θάλασσα είναι λίγοι από τους λόγους που καθιστούν το Πόρτο Καρράς έναν επιβεβλημένο προορισμό.

Κέλυφος

Το νησί έχει ονομαστεί Κέλυφος διότι το σχήμα του εύκολα παρομοιάζεται με κέλυφος χελώνας. Μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι τα αγριοκάτσικα και οι γλάροι..

Νέος Μαρμαράς

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, γνωστό για τις όμορφες παραλίες του και τα κρυστάλλινα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τόσο τον ήλιο όσο και τη θάλασσα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την τοπική φύση και να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, θαλάσσια σπορ και εκδρομές στα γύρω μέρη. Τέλος, η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε διάφορα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής, γεγονός που τη καθιστά έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Νικήτη

Η Νικήτη είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Χαλκιδικής στο δυτικό τμήμα της Σιθωνίας και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τουρίστες που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση κοντά στη θάλασσα. Επιπλέον, διαθέτει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο, ενώ τα γύρω τοπία διαθέτουν πυκνή βλάστηση και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Τέλος, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον επισκέπτη που σίγουρα καλύπτει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.

Πευκοχώρι

Το Πευκοχώρι είναι ένας οικισμός της Χαλκιδικής που ανήκει στο δήμο Πολυγύρου και βρίσκεται κοντά στον κόλπο του Τορωναίου, στην ανατολική πλευρά της Κασσάνδρας. Ο οικισμός διαθέτει όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές, με καθαρές παραλίες και καταγάλανα νερά, ενώ περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση με πεύκα, που δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δροσιάς και φυσικής ομορφιάς.

Σκιώνη

Η Νέα Σκιώνη είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός της Χαλκιδικής που ανήκει στο δήμο Πολυγύρου και βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας. Διαθέτει μια πανέμορφη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά, που την καθιστούν ιδανική για τους λάτρεις του κολυμπιού και της ηλιοθεραπείας, ενώ προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση αφού η περιοχή του είναι περιτριγυρισμένη από φυσική ομορφιά, με πυκνή βλάστηση και ελαιώνες.
Σποράδες

Πολιτική ακύρωσης: Απαιτείται προκαταβολή 30% για επιβεβαίωση οποιασδήποτε κράτησης. Εάν ακυρώσετε 21 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, δεν υπάρχει χρέωση ακύρωσης. Ακυρώσεις μεταξύ 21 – 7 ημερών από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 50% (της προκαταβολής). Εντός 7 ημερών ακυρώσεων από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 100% (της προκαταβολής).