ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξερευνήστε τα νερά της Θεσσαλονίκη με την απόλυτη εμπειρία ενός ιστιοπλοϊκού

Μια μοναδική κρουαζιέρα διάρκειας 3 ωρών με το ιστιοπλοϊκό σκάφος της North Aegean Sailing σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης από τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο μοναδικός Λευκός Πύργος, το Λιμάνι, το ξενοδοχείο Makedonia Palace, το πάρκο του Φωκά καθώς και ολόκληρη τη παραθαλάσσια ακτογραμμή μέχρι την Αγία Τριάδα

Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης. Χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα μ.Χ.. από τους Οθωμανούς μετά την άλωση της Θεσσαλονίκης. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Λευκός Πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και παρατηρητήριο για τον έλεγχο του λιμανιού και της πόλης. Λόγω της στρατηγικής του θέσης προσφέρει εκπληκτική θέα τόσο στον Θερμαϊκό Κόλπο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το 1980 έχει ενταχθεί από την UNESCO στη λίστα των Παγκόσμιων Πολιτιστικών Κληρονομιών, ενώ ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό μιας και διατελούνται εκεί εκθέσεις για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και του ίδιου του Πύργου.

Μακεδονία Παλλάς

Το Μακεδονία Παλλάς είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα και πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη, με μακρά ιστορία και αξιοσημείωτη φήμη. Χτίστηκε το 1972 και η κεντρική του θέση στη καρδιά της Θεσσαλονίκης το έχει καταστήσει ένα από τα πιο βασικά ορόσημα αναφοράς της πόλης, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Λιμάνι

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε το 315-6 π.Χ. από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο και μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θαλάσσιους κόμβους στην Ελλάδα και στη Βαλκανική χερσόνησο. Η στρατηγική του θέση του συνέβαλε στην ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης κατά τους αιώνες, ενώ με την πάροδο του χρόνου η σπουδαιότητά του διατηρήθηκε στο έπακρο αφού και σήμερα εξυπηρετεί ως σημαντικός κόμβος εμπορικής δραστηριότητας, με πολλές εμπορευματικές και επιβατικές συνδέσεις προς εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Περαία

Η Περαία είναι ένας αστικός προάστιο της Θεσσαλονίκης στο δυτικό τμήμα της πόλης, στην ακτή του Θερμαϊκού Κόλπου. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και αποτελεί έναν από τους κύριους προαστιακούς οικισμούς της περιοχής. Η Περαία διαθέτει παραλίες με άμμο και πεύκα καθώς και μια εκτεταμένη παραλιακή λεωφόρο με εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, γεγονός που την καθιστούν έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους θερινούς μήνες.

Νέοι Επιβάτες

Οι Νέοι Επιβάτες, γνωστό και ως Μπαξέ Τσιφλίκι, είναι μία παραλιακή παραλιακη κωμόπολη του δήμου Θερμαϊκού. Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, επί του Θερμαϊκού Κόλπου και αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό για μικρούς και μεγάλους λόγω της πληθώρας επιλογών που προσφέρει.

Πολιτική ακύρωσης: Απαιτείται προκαταβολή 30% για επιβεβαίωση οποιασδήποτε κράτησης. Εάν ακυρώσετε 21 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, δεν υπάρχει χρέωση ακύρωσης. Ακυρώσεις μεταξύ 21 – 7 ημερών από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 50% (της προκαταβολής). Εντός 7 ημερών ακυρώσεων από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 100% (της προκαταβολής).