Βορειοανατολικό Τμήμα Θεσσαλονίκης

Εξερευνήστε τα νερά του Βορειοανατολικού Τμήματος Θεσσαλονίκης με την απόλυτη εμπειρία ενός ιστιοπλοϊκού

Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική κρουαζιέρα διάρκειας 3 ωρών με το ιστιοπλοϊκό σκάφος της North Aegean Sailing, που θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε την υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης από τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο μοναδικός Λευκός Πύργος, το Λιμάνι, το ξενοδοχείο Makedonia Palace, το πάρκο του Φωκά, καθώς και όλη την παραθαλάσσια ακτογραμμή μέχρι και την Αγία Τριάδα. Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία κατά την επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη!

Παλατάκι

Το “Παλατάκι” είναι ένα ιστορικό και μοναδικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη. Κτίστηκε τον 20ο αιώνα και αποτελεί ένα παράδειγμα της αρχιτεκτονικής που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά σε πολλά αξιοθέατα και περιοχές διασκέδασης. Το “Παλατάκι” έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και ιδιωτικών εκδηλώσεων, ενώ σήμερα, αποτελεί ένα δημοφιλές μέρος για συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου

Το Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μικρό και πανέμορφο ορθόδοξο εκκλησάκι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά μέρη λατρείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Το παρεκκλήσι αυτό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών και των ταξιδιωτών. Η αρχιτεκτονική του είναι απλή και γοητευτική, με ένα μικρό καμπαναριό και ένα παραδοσιακό στυλ που αντικατοπτρίζει την ορθόδοξη παράδοση. Η θέση που έχει κτιστεί το καθιστά αρκετά ειδυλλιακό, ενώ η μοναδική θέα που προσφέρει στο ηλιοβασίλεμα το καθιστά κατάλληλο για τους γάμους των ρομαντικών ψυχών.

Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής του. Βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και αποτελεί σημείο αναφοράς για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πόλη. Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί μια πληθώρα εκδηλώσεων, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, όπερες, μουσικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το κτίριο είναι εντυπωσιακό, με μια μεγαλοπρεπή πρόσοψη και εσωτερικό χώρο που διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών με εξαιρετική ακουστική.

Παραλιακή

Η παραλιακή λεωφόρος, με τη σειρά της, προσφέρει μια άριστη θέα στον Θερμαϊκό και ο τεράστιος παραλιακός πεζόδρομος προσφέρει στον επισκέπτη μία ιδανική ευκαιρία για μια χαλαρωτική βόλτα με φόντο τη θάλασσα.

Λευκός πύργος

Ο Λευκός Πύργος είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης. Χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα μ.Χ.. από τους Οθωμανούς μετά την άλωση της Θεσσαλονίκης. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Λευκός Πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και παρατηρητήριο για τον έλεγχο του λιμανιού και της πόλης. Λόγω της στρατηγικής του θέσης προσφέρει εκπληκτική θέα τόσο στον Θερμαϊκό Κόλπο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το 1980 έχει ενταχθεί από την UNESCO στη λίστα των Παγκόσμιων Πολιτιστικών Κληρονομιών, ενώ ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό μιας και διατελούνται εκεί εκθέσεις για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και του ίδιου του Πύργου.

Πλατεία Αριστοτέλους

Η Πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της Θεσσαλονίκης και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στη θάλασσα, και αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για περίπατο, ψώνια και αναψυχή. Περιβάλλεται από καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα, ενώ προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Είναι επίσης η θέση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων της πόλης, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και εκθέσεις τέχνης. Συνολικά, η Πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί έναν ζωντανό και δυναμικό χώρο που προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε το 315-6 π.Χ. από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο και μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θαλάσσιους κόμβους στην Ελλάδα και στη Βαλκανική χερσόνησο. Η στρατηγική του θέση του συνέβαλε στην ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης κατά τους αιώνες, ενώ με την πάροδο του χρόνου η σπουδαιότητά του διατηρήθηκε στο έπακρο αφού και σήμερα εξυπηρετεί ως σημαντικός κόμβος εμπορικής δραστηριότητας, με πολλές εμπορευματικές και επιβατικές συνδέσεις προς εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Πολιτική ακύρωσης: Απαιτείται προκαταβολή 30% για επιβεβαίωση οποιασδήποτε κράτησης. Εάν ακυρώσετε 21 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, δεν υπάρχει χρέωση ακύρωσης. Ακυρώσεις μεταξύ 21 – 7 ημερών από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 50% (της προκαταβολής). Εντός 7 ημερών ακυρώσεων από την προγραμματισμένη αναχώρηση, υπάρχει χρέωση ακύρωσης 100% (της προκαταβολής).